Hva er en Filofax, hvordan kan de brukes og hvorfor jeg elsker mine!

Hva er en Filofax, hvordan kan de brukes og hvorfor jeg elsker mine!


Hva er en Filofax, hvordan kan de brukes og hvorfor jeg elsker mine!

Noen lurer kanskje på hva en Filofax er, og hvorfor jeg elsker de så mye ! Her er en liten historie fra Filofax Nettside : … » Filofax sin opprinnelse går tilbake så langt som den første verdenskrig da en engelskmann arbeidet i USA, kom over et amerikansk organiserings system bestående hovedsakelig av tekniske blader for ingeniører og forskere . » I 1921 , kort tid etter dette funnet, var et London -basert selskap dannet for å markedsføre personlige organisasjonen systemer i Storbritannia på postordre I 1930 registrerte de varemerket » Filofax » , navnet avledet fra beskrivelsen «-filen av fakta » . Filofax personlig organisator/organiserer hadde utviklet seg fra en enkel løsbladet dagbok og bærbar PC til en uunnværlig arrangør og statussymbol på 80-tallet. Og etter 1987 hadde et Retail nettverk av 1250 utsalgssteder i Storbritannia alene.

Du kan lese mer på Filofax.no & bestille om du ønsker. Jeg husker Filofax `ene så vidt, hoho nå tror du sikkert at jeg er eld gammal, men da jeg gikk på barneskolen i slutten av 80 tallet og begynnelsen av 90 tallet, husker jeg at det var noen som hadde lommebøker som hadde kalender ol i seg. Husker du dem ?

Siden har jeg ikke sett noen som har brukt Filofax slik jeg kjenner dem. Ikke før jeg ble helt hekta på Youtube i 2013, og startet med å lete etter en dagbok/organiserer som ville fungere optimalt for meg, ja til mitt bruk. Du tenker du kanskje ikke trenger å organisere deg på papir, på den gammaldagse måten, fordi du kanskje har mobil, en fancy en med kalender og alt tingen? Vel, jeg har en Iphone, og jeg har alltid hatt det, så lenge de har vært på markedet, men jeg stoler ikke 100% på at den ikke skal gå tom for strøm, drukne i vannet (som den gamle gjorde) eller bli ødelagt. Joda, vi tar backup som vi kan synkronisere telefonene våres med, men personlig synes jeg det er sjarm og kunne skrive med penn og papir. Å holde på med Filofax, gir meg sinns ro, der i boken kan jeg tegne, klistre inn lapper fra dagens kvitteringer, eller venninne dater, klistre inn billetter fra konserter, familie begivenheter eller andre hendelser. Skrive opp møter både her og der, og følge med på for eksempel trening, sykluser, graviditet eller annet som jeg foretar meg i tidsperioden. I tillegg liker jeg å sette mitt personlige preg på Filofax `en min, den er ikke en ren organiserer for meg, men min personlige dagbok. Den henger med meg hvor enn jeg går, og den tas opp uansett hvor jeg befinner meg, ja nettopp fordi den gir meg sinns ro & skulle jeg sitte å vente på noen, kan jeg tegne litt eller oppdatere med andre ting mens jeg venter.

Min Filofax er både en organiserer, smashbok/junk journal og dagbok. Her er det altså bare fantasien som setter en stopper for hva du kan bruke den til. Det er ingen ting du ikke kan putte inn i en Filofax, her kan du bruke alt av kreative saker, alt fra klistremerker, ting du lager selv etc, kvitteringer, Project Life kort, scrappe papir, knapper, billetter, bilder, bånd, ALT! Det er bare opp til deg, hvordan du vil at din Filofax skal være! Om du vil den skal være plain, uten for mye, eller om den skal pyntes med alt fra hverdagen og andre begivenheter:).

Jeg har laget dividere selv, og liker å lage det aller meste til Filofaxen min selv og så har jeg laminert dem, for at de skal holde seg lengre, noe du også kan gjøre til hvem enn organiserer du velger å bruke. Jeg må fortelle deg at jeg ikke bruker de vanlige linjerte arkene i Filofaxen min, men bruker en utskrift jeg har kjøpt fra selgeren DIYfish på Etsy.com.

Life mapping system, innviklet var det i starten, men nå sitter det og fungerer optimalt for meg, bare se litt neden for så ser du hvordan det fungerer.

Jeg liker søte, vakre ting, binderser, klistremerker i alle verdens farger og er en stor fan av Washitape, fantastisk oppfinnelse! I tillegg, putter jeg jo som sagt alt mulig rart inn i filoen min. Hobby forretninger er min venn, når det gjelder Filofax `ing, de har alt jeg trenger for å føle at jeg kan utfolde meg kreativt, og det de ikke har, det har utlandet. Men heldigvis begynner butikkene i Norge også, å få et bedre utvalg av kreativitets saker.

Eneste jeg kan sette en finger på, et tips som du må huske på, om du skal bruke andre blyanter/tusjer/kulepenner som fort kan lekke igjennom papiret, er å bruke et tykkere papir i din organiserer. De vanlige skrive-ark papirene blir for tynne, nå i dag bruker jeg 120g papir i min Filo, da kan jeg bruke for eksempel favoritt tusjene mine promarker på stemplene mine, og tegningene jeg tegner, altså dekorere med. Du kan også male med vannfarger/akvarell farger på dem. Årstidene følger filioen min, hvordan den ser ut inni  

Filofax er merket, på omslaget og så har man flere undermerker, altså navnene på Filoene. Jeg har Filofax Metropol på begge mine. Den ene er personal størrelse og den andre er en A5. Den lille i personal er i fargen Lavendel, mens den som er A5 er Rød. Begge er i skay skinn, altså jukse skinn, men har holdt seg vanvittig bra! Jeg digger mine – Kvalitet får man når man velger Filofax, uansett prisklasse. Nå kjenner ikke jeg så mange andre organiserer`e, så jeg kan ikke uttale meg om hva man får for pengene om man velger et annet merke enn Filofax. Grunnen for akkurat Filofax, er nok fordi jeg liker designet og kvaliteten omslaget har. Jeg håper så klart at det ga deg som ønsker å organisere deg på ark litt inspirasjon til å komme i gang. Gjør deg kjent med din organiserer, og bli kjent med deg selv. Kanskje du oppdager noen nye sider til og med:).

Jeg snapper ofte når jeg ordner med Filofax/Lifeplannerne mine, nyheter til burikken osv, vil du være med på reisen er:

SnapChat: aylanam

Bloggen: www.CutiePieCo.no / www.aylma.no Instagram: CutiePieCoNorway

Pst: Vil du ha merket Filofax, selges de litt rundt om der de selger kontorsaker, noen bokhandler har dem, og noen hobby forretninger, du kan kjøpe de via Filofax sin nettside Her! Jeg kjøpte mine i en bokhandel i Sverige for ca 349,- Du er selvfølgelig ikke nødt til å ha merket Filofax, det er mange andre organiserer ute på markedet, noen bruker dagboken sin, andre notatbøker osv. Filofax er et merke, men absolutt ikke et must for de som ønsker å organisere hverdagen sin. Steder som selger Organiserer som ligner Filofax er i hvert fall Staples.no, de har både butikk og nettbutikk.

- Orginalt innlegg skrevet på privat nettside @ aylma.no 5.Mars.2015